Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pomáhal při povodních, opravoval techniku. Po dvaceti letech u raspenavských hasičů končí Jaroslav Hojdar

Dvacet let strávil u profesionálních hasičů v Raspenavě Jaroslav Hojdar. Nyní se loučí a odhází na odpočinek. Sám přiznává, že mu bude chybět hasičská parta, která pro něj byla druhou rodinou.

Jaroslav Hojdar k hasičům nastoupil 1. června 1999. „Po celou dobu svého působení vykonával funkci hasič  technik chemické služby. Své vzdělání si doplnil řadou kurzů a vzhledem k jeho znalostem a zodpovědnému přístupu ke svým povinnostem byl také využíván při odborných opravách techniky,” řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Kolegové ho mají rádi především pro jeho kamarádskou povahu, spolehlivost a pracovitost. Jaroslav Hojdar obětavě pomáhal v roce 2010 při bleskových povodních, které těžce zasáhly oblast Frýdlantského výběžku.

„Určitě mi bude chybět parta kluků. Hasiči byli zkrátka moje druhá rodina," říká Jaroslav Hojdar, který měl od malička chuť pomáhat lidem. „U hasičů jsem měl rád všechny druhy zásahů, důležitá pro mě byla jakákoliv pomoc," potvrzuje. Jeho dětský sen se mu splnil, pomáhal jako hasič i předtím, jako báňský záchranář v Mostě.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, Raspenava, Jaroslav Hojdar, Frýdlantský výběžek

Pomáhal při povodních, opravoval techniku. Po dvaceti letech u raspenavských hasičů končí Jaroslav Hojdar  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.