Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nad Českým rájem létala vzducholoď s pěti balony

Nezvyklou podívanou včera nabídl Český ráj. Nad přírodními i historickými památkami vpodvečer létala vzducholoď doprovázená několika horkovzdušnými balony. Vzducholoď je údajně jediná svého druhu v Evropě a v Česku byla naposledy k vidění před třemi lety v okolí Brna. Nad Českým rájem by měla létat i v pondělí a v úterý.

"Záležet ale bude na počasí, podle předpovědi je nejistý už večerní let v pondělí," uvedl Baloun. Létat se podle něj nedá, když jsou třeba bouřkové mraky, prší nebo je silný vítr. "Vadí už vítr o síle 18 kilometrů v hodině," za pořadatele řekl pilot firmy Baart Luboš Baloun.

Vzducholoď pro šest pasažérů provozuje nadnárodní společnost Festo, která s ní postupně objíždí země, kde působí. "Do České republiky se tak vrátí za tři až čtyři roky," odhadl Baloun. Dnes vzducholoď doprovázelo pět balonů, jeden z nich je ušitý opačně - košem vzhůru. "Je to taková atrapa. Skutečný koš s pilotem je schovaný," řekl pilot.

Hlavní sezona pro balonové létání nad Českým rájem je od jara do podzimu, vhodných dnů k vzletu je kolem 70 za rok. Společnost Baart provozuje tři horkovzdušné balony, které pojmou dva až sedm pasažérů. Jeden balon je uzpůsoben i pro vozíčkáře. Hodinový let balonem stojí od 3500 korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Český ráj, vzducholoď, Česko, Evropa, Brno, Festo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Českým rájem létala vzducholoď s pěti balony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.