Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec může uprchlíkům nabídnout až dva městské byty

Asi nejkomentovanější evropské téma, uprchlíci z Afriky či Asie, se dostalo až na libereckou Radu města. Radní připravili preventivní soubor humanitárních a sociálních opatření pro případ, že by uprchlická vlna zasáhla i Liberec. Město je ochotno zajistit uprchlíkům ubytování či základní finanční prostředky na krytí potřeb.

„Jde čistě o preventivní opatření pro případ, že by se Liberce nějak dotkla aktuální uprchlická vlna. Musíme být v takové situaci schopni v krátké době zajistit potřebným lidem alespoň přístřeší, základní finanční pomoc a nezbytné sociální a právní služby. Azylová a migrační politika je sice primárně oblastí státní správy, respektive vlády, nicméně nemůžeme v akutní situaci na území města dělat, že se nás to netýká,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství, kulturu, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr (Změna).

ČTĚTE TAKÉ: Náměstek Langr: azylanty doposud nikdo nijak emotivně neřešil ...

Magistrát tak nyní může na základě souhlasu radních například vyčlenit až dva městské byty pro potřeby uprchlických rodin či uzavřít předběžnou rámcovou dohodu s vybraným komerčním ubytovacím zařízením.

„Chceme ale jednat i s úřadem práce o případné finanční pomoci státu potřebným v rámci hmotné nouze a také s poskytovatelem služeb v oblasti azylové politiky – Centrem na podporu integrace cizinců ve věci sociálního poradenství, právního poradenství, terénních programů,“ dodal náměstek Langr.

Štítky Liberec, uprchlík, Afrika, Asie, Ivan Langr, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec může uprchlíkům nabídnout až dva městské byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.