Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další bouřky se mají přihnat zítra, letní teploty nezmizí

Meteorologové opět varují před silnými bouřkami, které se mají nad celou Českou republiku vrátit během středečního odpoledne. Bouřit by mělo až do čtvrtečního rána. Ojediněle se podle meteorologů mají objevit velmi silné dešťové srážky či kroupy a vítr o rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Silná bouřka zasáhla už v noci na pondělí Frýdlantsko. Nárazový vítr lámal stromy, které zatarasily silnice a poškodily elektrické vedení. Bez proudu byly stovky domácností, hlavně v oblasti Kunratic, Višňové a Raspenavy.

Popadané stromy zastavily v neděli večer provoz na několika železničních tratích. Do spadlého stromu najel kolem 20:30 osobní vlak z Jindřichovic pod Smrkem na Frýdlant.

Třeba v Hejnicích nebo Novém Městě pod Smrkem spadlo podle informací z Českého hydrometeorologického ústavu během hodiny přes 20 milimetrů srážek.

I nadále platí výstraha před vysokými teplotami, které můžou dělat zdravotní problémy především seniorům. Minimálně do čtvrtka se má rtuť teploměru pohybovat kolem třiceti stupňů Celsia.

"Ohroženi jsou starší pacienti, kteří nemají pocit žízně, což se v horkém počastí projeví jejich kolapsem a potom lidé, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých," řekl už dříve vedoucí interního příjmu liberecké nemocnice Zdeněk Krejzar.

Štítky bouřka, Česko, strom, Český hydrometeorologický ústav, Raspenava, Kunratice, Frýdlantsko, Jindřichovice pod Smrkem, Frýdlant, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další bouřky se mají přihnat zítra, letní teploty nezmizí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.