Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jak se cítí lidé bez domova? Liberec prožije druhou Noc venku

Jaké je žít bez domova a spát na ulici? Pokud to chcete prožít na vlastní kůži, zúčastněte se ve čtvrtek akce Noc venku. Ta se koná už podruhé, má za cíl přiblížit problematiku bezdomovectví a také podporuje přímo bezdomovce. V Liberci se bude spát v dolním centru na Soukenném náměstí.

Noc venku ale začne už v 17 hodin v kině Varšava a malý infostánek bude i na Benešově náměstí. „Problém bezdomovectví vnímá každý z nás, ale představit si, jaké to skutečně je nemít domov už asi moc neumíme. Více empatie, diskuse, sdílení zkušeností se skutečnými lidmi a prožívání jejich příběhů by mohlo řešení celé problematiky trochu posunout, minimálně alespoň otevřít oči a třeba i změnit pohled veřejnosti," říká pořadatelka akce Michaela Stránská.

Samotnému spaní na ulici bude předcházet zajímavý kulturní program s koncerty, vystoupeními, divadlem nebo workshopy. O půlnoci se lidé vydají na místo spaní, což je Soukenné náměstí. Ráno pak na ně čeká snídaně na denním centru ve Valdštejnské ulici.

„Dobrovolné vstupné a výtěžek z prodeje občerstvení a workshopů bude použit na nákup základního zimního oblečení a hygieny a vše pak bude rozděleny potřebným lidem bez domova,“ doplnila Stránská.

Autoři | Foto Noc venku

Štítky bezdomovec, Liberec, Varšava, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se cítí lidé bez domova? Liberec prožije druhou Noc venku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.