Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO a VIDEO: Na "Benešáku" se rozsvítil vánoční strom, letos napoprvé

Loňské faux pas s vánočním stromečkem se na „Benešáku“ neopakovalo. Patnáctimetrový smrk ztepilý se rozsvítil na první pokus. Vzrostlý strom, který vyrostl v ulici Stromovka na Františkově, měl původně dvacet metrů. Z bezpečnostních důvodů byl ale zkrácen o pět metrů. I v letošním roce je vyzdoben do tradičních modrostříbrných barev. Samotnému rozsvícení předcházelo vystoupení sborů Lesněnky a Ještěd a proslov arciděkana Radka Jurnečky.

„Rád bych vám všem poděkoval, že jste si tuto slavnostní událost nenechali ujít. Přeji vám, abyste adventní čas prožili v klidné a pokojné atmosféře a aby vám nadcházející vánoční svátky přinesly nejen radost, odpočinek a splněná přání, ale především krásné chvíle strávené s vašimi nejbližšími,“ řekl primátor, který pak za doprovodu zbrojnošů prošel davem až k vánočnímu stromu. Zraky všech přihlížejících se záhy upnuly k potemnělé radnici, z níž se na náměstí efektně snesla trojice andělů. Jeden z nich předal primátorovi „kouzelné vánoční světlo“, a chvíli na to se vánoční strom rozzářil v elegantních modrostříbrných liniích, stylizovaných do typických barev města. Pak už chvíle napětí vystřídala všeobecná euforie.

Adventní program je připraven na celý prosinec. Vánoční trhy na náměstí před radnicí budou opět patřit k nejdelším v kraji, začnou v pondělí 7. prosince a skončí den před Štědrým dnem. I letos bude v Liberci moci každý zavěsit své vánoční přání nebo vzkaz Ježíškovi na strom na nádvoří radnice. Ve čtvrtek 3. prosince bude primátor pomáhat rozlévat adventní dýňovou polévku.

Rozsvícení vánočního stromku v Liberci

Neděle, 29. listopadu 2015, 17:25

Rozsvícení vánočního stromku v Liberci
Rozsvícení vánočního stromku v Liberci

Foto Jan Pešek

Štítky vánoční stromek, Ještěd, Stromovka, Františkov (Velké Kunětice), primátor, radnice, Vánoce, Štědrý den, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO a VIDEO: Na "Benešáku" se rozsvítil vánoční strom, letos napoprvé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.