Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Jizerky hlásí minus 25,6 stupně Celsia, silné mrazy ještě pár dní vydrží

Liberecký kraj zažívá další mrazivé ráno, na Jizerce v Jizerských horách klesly dnes 7:00 teploměry až na minus 25,6 stupně Celsia. Při tak nízkých teplotách přestává sůl na silnicích účinkovat a vozovky mohou klouzat. Silničáři proto doporučují jezdit zvlášť opatrně. Policie řeší aktuálně jednu nehodu, dvě osobní auta havarovala na silnici 14 v Jilemnici, obešlo se to ale bez zranění.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují většinou od minus šesti do minus 15 stupňů, je oblačno nebo polojasno, na Českolipsku a Semilsku je ale obloha zatažená. Místy se objevují slabé sněhové přeháňky. Takové počasí by mělo podle meteorologů vydržet po celý den. Teploty se udrží pod bodem mrazu.

Hlavní tahy v kraji jsou většinou holé a vlhké po chemickém ošetření a s opatrností sjízdné. Místy mohou ležet zbytky sněhu. Pozor by si měli dát motoristé na silnicích nižších tříd, zejména v horských oblastech na nich leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu a písek nebo drť se na nich dlouho neudrží. Pro kamiony dál zůstává uzavřena silnice na Raspenavu přes Oldřichovské sedlo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jizerské hory, silnice, Liberecký kraj, Jilemnice, okres Česká Lípa, okres Semily, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Jizerky hlásí minus 25,6 stupně Celsia, silné mrazy ještě pár dní vydrží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.