Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nákupní centrum Géčko má nového majitele. Chce zvýšit jeho atraktivitu pro zákazníky

Nákupní centrum Géčko má nového majitele. Finanční skupina Nordic Investors získala stoprocentní podíl ve společnosti Obchodní a společenské centrum Liberec, která provozuje nákupní centrum Géčko v Liberci. Nový majitel chce podle svého vyjádření zvýšit atraktivitu nákupní zóny pro zákazníky.

„Géčko je potřeba finančně restrukturalizovat a zvýšit jeho atraktivitu. Čeká nás mravenčí a poctivá práce, na kterou se těšíme,“ řekl jeden ze dvou zakladatelů finanční skupiny Nordic Investors Tomáš Otruba.

Nákupní centrum Géčko Liberec zahájilo svou činnost v listopadu 2007 jako navazující projekt k hypermarketu Globus. Géčko nabízí zhruba 10 tisíc metrů čtverečních ploch. Mezi nájemci jsou velké oděvní značky, prodejce elektroniky, drogerie či hraček. Obchodní centrum přímo sousedí s hypermarketem Globus, poblíž jsou i restaurace McDonald‘s a KFC  a s centrem města ho propojuje bezplatný autobus linky číslo 600 a linka číslo 14.

Finanční skupina Nordic Investors Tomáše Otruby a Jana Petříka, kteří jsou veřejnosti známi jako úspěšní právníci, vznikla v roce 2015. „Vzhledem k tomu, že jsme oba pracovali pro jednu z největších právních kanceláří ve střední Evropě, soustředíme se kromě klasických investičních projektů také na distressed assets. Jde o projekty, které jsou ohrožené či z různých důvodů zablokované. Za předchozí léta jsme vstřebali desítky nesmírně složitých obchodních případů. Umíme proto v takových projektech nastavit fungující systém, očistit je, a tím zajistit jejich životaschopnost,“ vysvětil Tomáš Otruba.

Na prodej je údajně také nákupní centrum Forum. Jak MF DNES zjistila z několika důvěryhodných zdrojů, obchodní palác je v nabídce za zhruba 2,1 miliardy korun. Podle zdroje, který informaci redakci deníku poskytl, je ale cena přesahující dvě miliardy momentálně pro většinu hráčů nepřijatelně vysoká.

Liberec se přitom může pochlubit nepříliš lichotivou bilancí. Město je bez nadsázky doslova zabetonován nákupními centry. Podle průzkumu společnosti DTZ je ve městě nejvíce metrů čtverečních nákupních ploch na tisíc obyvatel. Na jednoho Liberečana podle posledních čísel připadá více než metr čtverečný nějakého obchodu. V České republice tak nemá Liberec konkurenci.

Štítky obchodní centrum, G.cz, Liberec, Nordic Investors, projekt, Tomáš Otruba, Globus, McDonald's, KFC, Jan Petřík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní centrum Géčko má nového majitele. Chce zvýšit jeho atraktivitu pro zákazníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.