Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vedra vystřídají silné bouřky. Meteorologové vydali na dnešní odpoledne varování

Z tropického počasí nás už dnes probere pořádný slejvák. Alespoň tak to vidí meteorologové, kteří pro podstatnou část Česka předpovídají velmi silné bouřky, které mají svlažit vyhřátou zem už dnes odpoledne. Místy se může přidat krupobití, silný vítr i přívalové deště.

„V sobotu odpoledne a večer bude přes naše území od západu přecházet studená fronta. Na frontě předpokládáme výskyt velmi silných a silných bouřek. Nejintenzivnější projevy předpokládáme v Čechách a na Českomoravské vrchovině v pozdějších odpoledních a podvečerních hodinách, kdy budou bouřky provázeny zejména nárazy větru, ojediněle kolem 90 kilometrů za hodinu, přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny ojediněle kolem 50 milimetrů a také kroupami,“ říkají meteorologové. Bouřky budou během nočních hodin při postupu z Čech na Moravu zvolna slábnout.

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami platí pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký kraj od soboty 15:00 až do nedělní půlnoci. Pro Pardubický, Královéhradecký a Kraj Vysočina platí výstraha od 18:00 do nedělní třetí hodiny ranní.

Vedro v posledních dnech láme teplotní rekordy napříč celou republikou. Třeba v Liberci včera naměřili 35,4 stupně Celsia. Například ve Smržovce o čtyři stupně méně.

Foto pixabay.com

Štítky bouřka, Česko, Českomoravská vrchovina, Praha, Morava, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedra vystřídají silné bouřky. Meteorologové vydali na dnešní odpoledne varování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.