Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Energetici opravili s pomocí posil dodávky proudu na Liberecku

Energetikům se podařilo dnes odpoledne obnovit dodávky proudu většině domácností na Liberecku. Techniku mají ještě na Jablonecku, kde se lidé dočkají zapojení elektřiny dnes večer. Bouřka se silným větrem poničily elektrické vedení a lámaly stromy v sobotu. Bez proudu bylo dnes k 15:45 ještě několik desítek objektů.

Sobotní bouře zasáhla hlavně Liberecko a část Jablonecka. Řadu poruch se už podařilo rána odstranit. "Do dnešních 20:00 se snad podaří opravit poruchy na vysokém napětí, s opravami na nízkém napětí budeme pokračovat v pondělí," uvedla mluvčí ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová.

Bez energie tak zůstanou přes noc jen rekreační objekty. "K 15:45 se podařilo obnovit dodávky téměř na celém Liberecku. V terénu jsou všechny poruchové čety z regionu a posily z Českolipska či Děčínska, protože bouřka nám způsobila problémy z celého severu Čech jen na Liberecku a Jablonecku," uvedla Holingerová.

Energetikům dnes pomohlo počasí, v regionu přestalo foukat a opraváři se dostanou k rozbitým izolátorům a k vedení. Nejhorší byla podle Holingerové situace u Rádla a Proseče nad Nisou, kde byla dlouhá linka vedení poškozena na několika místech.

Bouřka způsobila také problémy v dopravě. Stále neprůjezdná je silnice 2873 u Liberce, kde leží několik spadlých stromů.

Hasiči v sobotu vyjížděli od 12:00 do 20:00 ke 127 událostem. Cestou k jedné zasahovali i vícekrát, takže dohromady měli 160 zásahů. "Celkem bylo v terénu 130 jednotek se 150 kusy mobilní požární techniky," řekl řídicí důstojník hasičů Libereckého kraje Zdeněk Borovička.

Strom spadlý na elektrické vedení odstraňovali hasiči v Rychnově u Jablonce nad Nisou, pád stromu na garáž byl ohlášen z Jablonce nad Nisou. Stromy zatarasily několik silnic v Jablonci, Desné nebo Tanvaldě. Vyvrácená borovice spadla na střechu ubytovny v části obce Mšeno nad Nisou, taktéž ve Mšeně rozřezávali hasiči strom opřený o dům.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky Liberecký kraj, strom, okres Jablonec nad Nisou, ČEZ, Česko, Severní Čechy, Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici opravili s pomocí posil dodávky proudu na Liberecku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.