Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opravou schodiště začala postupná obnova parku u Zahrady vzpomínek

Zahrada vzpomínek mezi ulicemi Budyšínská, Ruská, Ruprechtická a Tržním náměstím pomalu doznává změn. Dělníci tam opravili čtyři vstupy do parku u Zahrady vzpomínek a také se pustili do rekonstrukce zahrady samotné.

Vyměněny tak byly popraskané žulové desky a ukotveny stěny ze žulových kvádrů u schodiště do Zahrady vzpomínek, upraveno schodiště do parku z Budyšínské včetně opravy odvodnění, opěrných zídek a opravy kovové brány, opraveny části schodiště u Bunkru a kompletně renovovány starobylé schody z ulice Ruské.

„U každého schodiště byly nalezeny známky poškození, které by se časem mohly zhoršit, a návštěvníci parku by mohli přijít k úrazu. Vzhledem k vysoké návštěvnosti parku včetně malých dětí ze škol a školek bylo riziko značné,“ řekl Jan Král z tiskového oddělení magistrátu. Tato akce, která vyšla na skoro 400 tisíc korun, zahájila postupnou obnovu celého parku. V blízké budoucnosti bude také opraven zdejší mobiliář.

Foto Michal Vinař

Štítky schodiště, Ruská, Tržní náměstí, Jan Král, Zahrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravou schodiště začala postupná obnova parku u Zahrady vzpomínek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.