Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mokrý sníh láme stromy, desítky domácností jsou bez elektrického proudu

Mokrý sníh ve spojení s větrem přidělává práci energetikům. Popadané stromy přerušily dnes ráno na mnoha místech dodávky elektrického proudu. Problémy jsou hlášeny z celého Libereckého kraje. Bez elektřiny bylo od rána několik desítek domácností.

"Největší problémy jsou na Českolipsku, kde evidujeme poruchy na vysokém napětí," shrnula mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Poruch podle ní přibývá, jak těžký sníh láme stromy a větve. Bez proudu jsou zejména na Českolipsku desítky domácností z oblasti Cvikova, Ralska, Sloupu v Čechách nebo Mimoně, ale také třeba v Osečné nebo Novém Městě pod Smrkem na Liberecku a také v Janově Dole na Jablonecku. "Na odstranění poruch se pracuje, poruchy mohou lidé hlásit na bezplatnou linku 800 850 860," dodala Holingerová.

Vydatné sněžení se silným větrem zasáhlo v noci na dnešek celý Liberecký kraj. Hasiči s motorovými pilami byli na nohou průběžně po celou noc i ráno. „Devadesát procent zásahů tak směřuje k odstraňování spadlých stromů a větví. Od půlnoci do dnešního rána byly jednotky v Libereckém kraji volány téměř ke 40 událostem, ale některé zahrnovaly další dílčí zásahy,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Spadlých stromů hasiči objevili po cestě k zásahu daleko víc, než bylo nahlášeno. Například v katastru obce Nový Bor bylo více než 30 spadlých stromů vlivem větru. Uzavřena byla komunikace mezi Zákupy a Kamenicí.

Další stromy byly ve Cvikově, Horní Libchavě, Zákupech, Stvolínkách, Dubnici, Sloupu v Čechách, Janovicích v Podještědí, v Jablonném v Podještědí, Rynolticích a v mnoha další lokalitách převážně Českolipska a Liberecka.

Foto Hasiči Líšný

Štítky strom, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Česko, Cvikov, ČEZ, Ralsko, Mimoň, Osečná, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Irena Paďourová

je to jako přes kopírák se stromy které lámou vysoké napětí.Myslím si že za pěkného počasí by to měli proklestit a nechat koridory aby se to stále nestávalo

Středa, 4. ledna 2017, 20:08Odpovědět

Mokrý sníh láme stromy, desítky domácností jsou bez elektrického proudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.