Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jablonec láká turisty do prodejen a výroben skla a bižuterie

Jablonec nad Nisou láká turisty do prodejen a výroben skla a bižuterie. Jablonecké kulturní a informační centrum vydalo už čtvrté aktualizované vydání specializovaného informačního letáku, který mapuje tři desítky firem prodávajících či vyrábějících tradiční skleněné korálky, lustry, vánoční ozdoby nebo bižuterii s vysokým podílem ruční práce. Leták doplněný pro lepší orientaci mapkou je k dostání zdarma v infocentrech řekla dnes Radana Schaeferová z Jabloneckého kulturního a informačního centra.

"Kde nakoupit v Jablonci bižuterii?" je podle Schaeferové jedna z nejčastějších otázek, se kterou se pracovníci infocentra v Jablonci setkávají. Nejznámější je zřejmě Palace Plus, který nabízí kompletní sklářský a bižuterní sortiment vyráběný v kraji. Obchůdků a firem je ale v Jablonci podstatně víc a sortiment je široký, proto se v infocentru už před několika lety rozhodli je pro turisty zmapovat. V letáku jsou převážně kamenné obchody, ale i další místa, jako jsou vzorkovny, prodávající v malém množství a bez předchozího objednání. Turisté tam ale najdou i kontakty na firmy, kde se mohou podívat do výroby.

"Na sklonku loňského roku jsme leták aktualizovali, protože některé obchody, uvedené v předešlé verzi, zanikly. Třeba v centru města ubyly hned tři prodejny. Naopak jsme hledali další prodejny s bižuterií, kterým bychom rádi pomohli s propagací. Samy firmy si stále více uvědomují, že turistický ruch je pro ně důležitý, a rozšiřují svou nabídku o workshopy, některé umožňují i exkurze do výroby. Reagují tak na kolísavý stav odbytu v zahraničí a rostoucí domácí poptávku," řekla Petra Fapšo, která na letáku pracovala.

Leták představuje tři desítky firem v Jablonci, které se sklářské a bižuterní výrobě věnují. Třeba FABOS, který vyrábí hlavně skleněnou a kovovou bižuterii a dodává i věhlasným francouzským módním značkám, umožňuje po předchozí domluvě i exkurze do výroby, stejně jako bižuterní výrobce RALTON. Exkurze nabízí také třeba výrobce foukaného dekorativního skla a vánočních ozdob K + K Glas, stejně jako výrobce skleněných figurek Michal Preisler. Exkurze do spřátelených výrobních podniků zprostředkují také například v prodejně House of beads. Společnost Collegium Trade - Arcon Bijoux zase nabízí různé workshopy.

Autoři | Foto MSB Jablonec

Štítky Jablonec nad Nisou, bižuterie, sklo, Glas, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec láká turisty do prodejen a výroben skla a bižuterie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.