Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči si připomněli památku zesnulého kolegy. Před deseti lety zahynul při orkánu Kyrill

Tragické úmrtí hasiče Dušana Lipovského si včera připomněli jeho kolegové při pietním aktu v obci Slunečná na Českolipsku. Profesionální hasič z českolipské stanice zahynul při orkánu Kyrill. Hasiči na svého kolegu vzpomínají jako na dobrého kamaráda a sportovce, který rád běhal dlouhé tratě nebo jezdil vytrvalostní závody na kole. Vždy byl ochoten pomoci a práce hasiče ho velmi bavila.

Sedmatřicetiletý Dušan Lipovský zahynul 18. ledna 2007. Do Slunečné přijel s dalšími hasiči odklidit kmeny stromů, které vyvrátila vichřice. K tragické události došlo kolem sedmé hodiny večer. Při odklízením třetího kmenu porazil silný vítr další strom. Dva hasiči stačili uhnout, Lipovský už ne.

Rok 2007 měl být přitom pro zkušeného hasiče radostný. V únoru očekával narození dcerky, v půlce roku ho měla čekat svatba se svou dlouholetou partnerkou.

Právě dnes je to 10 let od tragické události. Květiny už včera položil na místo úmrtí v lese ředitel hasičů Libereckého kraje Luděk Prudil v doprovodu svých kolegů.

Foto HZSLK

Štítky okres Česká Lípa, Slunečná, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči si připomněli památku zesnulého kolegy. Před deseti lety zahynul při orkánu Kyrill  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.