Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Další mrazivá noc v Libereckém kraji. Na Jizerce naměřili 26 stupňů pod nulou

V Libereckém kraji silně mrzne, teploty klesly dnes ráno na některých místech až k minus 19 stupňům, na Jizerce v Jizerských horách dokonce pod minus 26 stupňů Celsia. Při takovém mrazu ztrácí sůl na silnicích účinnost a vozovky mohou namrzat, silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Hlavní tahy v kraji jsou většinou suché a vymrzlé, místy ale mohou být vlhké. V Jablonci nad Nisou už čtvrtý den platí kalamitní stav kvůli množství sněhu v ulicích.

V Jablonci napadlo od soboty do pondělí bezmála 60 centimetrů sněhu. I v noci na dnešek pokračovalo jeho odklízení, z města odvezly nákladní vozy další tuny sněhu. Práce ale výrazně zkomplikoval silný mráz. Ve městě jsou vypnuté parkovací automaty, v návaznosti na úklid parkovišť se budou ale opět zapínat. Kalamitní stav v Jablonci zřejmě potrvá až do pátku.

"O jeho případném odvolání rozhodne krizový štáb v pátek ráno," řekla mluvčí magistrátu Markéta Hozová. Kalamitní stav v pondělí vyhlásili i v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku, tam ho však už ve středu ráno zrušili.

V Libereckém kraji je dnes ráno většinou jasná či skoro jasná obloha. Teploty se pohybují od minus deseti do minus 19 stupňů Celsia. Vítr vane jen slabý proměnlivý. Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé. Pozor by si měli dát motoristé na silnicích nižších tříd, kde se nesolí. Tvoří se na nich vyjeté koleje. Silnice v Libereckém kraji lemují vysoké sněhové mantinely, které ztěžují výhled, řidiči by proto měli být velmi opatrní.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Jablonec nad Nisou, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další mrazivá noc v Libereckém kraji. Na Jizerce naměřili 26 stupňů pod nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.