Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zchátralé škvárové hřiště promění Frýdlant v atletický stadion

Zchátralé hřiště nedaleko Základní školy v Purkyňově ulici chce Frýdlant proměnit v moderní atletický areál s umělým povrchem. Hřiště je škvárové, proto nesplňuje hygienické předpisy a v posledních letech se ke sportování nesmí používat. Náklady na jeho revitalizaci se odhadují na bezmála 19 milionů korun. Radnice na projekt žádá dotaci z ministerstva školství. Maximální výše dotace je 60 procent, pokud projekt uspěje, městský rozpočet by to přišlo na 7,5 milionu korun, řekl starosta Dan Ramzer (ODS).

Moderní sportoviště by mělo sloužit nejen školákům, ale také sportovním oddílům a širší veřejnosti. Projekt počítá s 200 metrů dlouhým běžeckým oválem se čtyřmi drahami a na jedné straně s šesti přímými drahami pro sprinty na 60 metrů. "Počítáme také s kruhovou výsečí na vrh koulí, sekcí pro skok vysoký, doskočištěm pro skok do dálky a uvnitř oválu budou dvě hřiště na volejbal, nohejbal, florbal a podobně," popsala záměr vedoucí investičního oddělení města Zdena Ubiasová. V areálu by měly být i konstrukce na šplh a lezecká stěna, projekt zahrnuje i šatny a sociální zázemí pro sportovce.

Ve Frýdlantu zatím podobný areál pro atletiku chybí. "Uvítali bychom takové sportoviště, snažíme se totiž naše žáky co nejvíce rozpohybovat a chceme je také seznámit s co největším počtem sportovních disciplín. V případě atletiky je to bez vhodného sportoviště těžké," řekla ředitelka školy Věra Dunajčíková. Škola je už druhý rok zapojena do projektu "Hodina pohybu navíc", hřiště by podle ředitelky využívala nejen pro povinné hodiny tělocviku, ale také při pořádání sportovních kroužků. Posloužilo by i školní družině.

Pokud bude Frýdlant se žádostí o dotaci úspěšný, mohla by podle Ramzera rekonstrukce hřiště začít už v červnu letošního roku. "Hotové by mělo být příští rok v březnu," dodal starosta. Nejde přitom o první sportovní projekt ve městě. V současné době vzniká na místě někdejšího koupaliště bikrosové hřiště a v sousedství by mělo v budoucnu přibýt ještě workoutové.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, projekt, dotace, Dan Ramzer, ODS, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zchátralé škvárové hřiště promění Frýdlant v atletický stadion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.