Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Minimálně jednu noc loni v Libereckém kraji strávilo 869 tisíc hostů

Liberecký kraj byl loni zase o něco oblíbenější z pohledu turistiky. Na dovolenou s alespoň jednou strávenou nocí sem dorazilo přesně 868 993 hostů, což je ve srovnání s předchozím rokem více o 48 191 hostů. Přibývá jak domácích, tak těch zahraničních.

Čtyři pětiny hostí jsou Češi, pak následují Němci, kterých v kraji loni přespalo 91 144 a strávili zde dohromady 317 039 nocí. Na pomyslném žebříčku se dále umístili Poláci s 21 168 příjezdy, Slováci (10 619) a pak Holanďané (9 346).

Celkem pak turisté strávili v ubytovacích zařízeních v kraji 2 694 264 nocí, tedy o 4,7 % více než v roce 2015. Průměrná doba přenocování všech hostů v hromadných ubytovacích zařízeních Libereckého kraje činila 3,1 noci, průměrná doba pobytu tak dosáhla 4,1 dnů.

„K turisticky nejnavštěvovanějším místům v Libereckém kraji patří iQLandia v Liberci, Horský hotel a vysílač Ještěd, liberecká Zoologická zahrada a návštěvníci stále častěji nevynechají ani návštěvu Oblastní galerie Lázně či Technického muzea Liberec. Typickým místem návštěv sportovněji zaměřených hostů jsou Jizerské hory a Český ráj,“ vypočítala mluvčí krajského úřadu Blanka Daníčková.

V mezikrajském srovnání, co do počtu návštěvníků, obsadil Liberecký kraj sedmou příčku.

Autoři | Foto

Štítky Liberecký kraj, Technické muzeum Liberec, Liberec, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minimálně jednu noc loni v Libereckém kraji strávilo 869 tisíc hostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.