Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejnice se staly centrem Liberecka. Díky slavnostem

Dlouhé řady stánků prakticky se vším lemovaly v sobotu Hejnice. Jako každý rok, i letos tu byly Hejnické slavnosti. Akce, která se stává jednou z největších na Liberecku. Hlavním kulturním tahákem byla kapela Kryštof, ale slavnostmi jinak žila celá obec.

 

Stánky stály už od vlakového nádraží, kde neúnavný hlasatel řídil i jednu z pouťových atrakcí. Úzkou uličkou se proplétaly davy lidí. Bylo tu jídlo, pivo, oblečení, různé rukodělné výrobky. A stánky s podobným sortimentem se táhly až k bazilice. Na prostranství před ní vyrostl oplocený areál. Tam už byl vstup jedině za peníze. Na pódiu se během dne vystřídal například Lipo nebo Femme 2 Fatale. Hlavní hvězdou ale byl Kryštof. A program pokračuje i v neděli.

Poznámka malého Ptici

Přiznám se, že jsem podobné městské slavnosti pár let vynechával. V Hejnicích to ale bylo fajn. Zaujalo mě, že v jídle teď dominuje asijská kuchyně, dřív to byl langoš a klobása, teď je výběr mnohem pestřejší. Co musím jako správný průměrný český muž ocenit, a nebyl jsem rozhodně sám, je výběr piv. Většinou to bývá tak, že podobné akce má na starosti jeden pivovar, ale v Hejnicích? Několik pivovarů, i ty menší, takže různorodost chutí byla zajištěna. Jinak znovu připomínám,  nemám moc srovnání, ale v Hejnicích to viditelně funguje, alespoň navenek.

Hejnické slavnosti 2013

Neděle, 7. července 2013, 11:32

Hejnické slavnosti 2013
Hejnické slavnosti 2013

Autoři

Štítky Hejnice, slavnosti, slavnost, Liberecký kraj, Kryštof, Hejnické slavnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnice se staly centrem Liberecka. Díky slavnostem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.