Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Luxusní VIP bydlení? Ne, bývalé učiliště už je spíš ruina

Bylo by to krásné bydlení, o tom žádná. Investor měl plány, které z bývalého učiliště pro handicapované kousek od botanky udělají luxusní bydlení pro zámožné. Jenže z plánů zbylo v celém areálu jen několik připomínek stavební činnosti a na plotě cedule Stavba povolena s datem dokončení 15. května 2010.

Když se od botanické zahrady vydáte Purkyňovou ulicí směrem nahoru, na kopci narazíte na nádhernou vilu i s nádhernými pozemky. Jenže vila chátrá, stejně jako její okolí. Dřív tu bylo odborné učiliště, jehož většinu žáků tvořily děti z nedaleké školy pro sluchově postižené. Jenže už v devadesátých letech učiliště skončilo a řešilo se, co dál.

Pak se v roce 2008 objevil projekt na bydlení, které se v našich končinách moc nepěstuje. Dům i s pozemky se tak prodal do soukromých rukou. Vila Zámecký dům měla nabídnout 8 VIP bytů, objekt měl mít vlastní ostrahu, správce a recepčního.

„Služba recepčního je nadstandardním prvkem bydlení i ve vyspělých společnostech. Recepční je člověk, který ví vše o domě, jednotlivých bytech, společných prostorách, zahradě i vše o dění kolem domu. Recepční Vám pomůže se zavazadly, zajistí domácí úklid, ale třeba i spustí vytápění Vašeho bytu před návratem z cest,“ lákalo se na luxusní bydlení v propagačních materiálech.

Čtete také: Ruina Salomonovy vily šla k zemi. Pomohl jí bagr

Areál měl chránit kamerový systém, identifikační systém a samotný recepční. Správce by se pak staral o samotný dům i zahradu.

A cena? Osm bytů od 56 do 150 metrů čtverečních od 3 659 500 do 9 750 000 korun.

Jak už ale víme, Zámecký dům se nekoná. Kolem objektu jsou sice známky prvních stavebních úprav, pak ale nejspíš došly peníze. Na cedulce o stavebním povolení se tak lze dočíst, že hotovo má být v polovině května 2010. A to už se asi nestihne.

Investor přestavby, společnost A1. Operativ, byla v roce 2012 zrušena a je v likvidaci.

Tady vilu najdete:


Zvětšit mapu

Autoři

Štítky učiliště, zámecký, purkyňova, ruina, bydlení, dům, vila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luxusní VIP bydlení? Ne, bývalé učiliště už je spíš ruina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.