Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Made in Turnov se brzy objeví na oběžné dráze

Hodně odvážné cíle si dává turnovské optické centrum Toptec. Do roku 2018 se chce zařadit mezi pětici nejlepších výzkumných a vývojových center se zaměřením na ultrapřesnou a speciální optiku v Evropě. Co nevidět se přístroje z Turnova objeví ve vesmíru na oběžné dráze.

„Je povzbuzující, že značku „Made in Turnov“ bude možné v nejbližší době nalézt i na přístrojích umístěných na  oběžné dráze okolo slunce. Věřím, že pro rozvoj těchto vysoce specializovaných znalostí se našemu regionu podaří nejen vychovat, ale také přilákat špičkové odborníky pro optický průmysl,“ pochválil práci firmy náměstek hejtmana Marek Pieter, který společně s dalšími zástupci kraje společnost navštívil. „V centru Toptec jsme objevili odborně fundované a svým oborem zaujaté profesionály, kteří vědí, čeho chtějí dosáhnout, a skutečně nemají přízemní cíle,“ dodal.

Toptec vyvíjí technologie pro kosmický výzkum, lasery, teleskopy a vesmírné dalekohledy nebo družice. Centrum je organizačně začleněno pod Ústav fyziky plazmatu Akademie věd ČR a vzniklo jako přímý nástupce turnovských Vývojových optických dílen.  Centrum Toptec je v současnosti jediným výzkumným a vývojovým pracovištěm se zaměřením na ultrapřesnou a speciální optiku v České republice, je vybaveno nejmodernější technikou a zařadilo se mezi špičková evropská pracoviště.

Štítky oběžná dráha, Turnov, Evropa, Marek Pieter, Akademie věd České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Made in Turnov se brzy objeví na oběžné dráze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.