Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice snížila ztrátu. Zaměstnanci možná dostanou odměny

Krajské nemocnici Liberec se pod novým vedením daří. Pokud se podaří udržet opatření i nadále, mohla by nemocnice na konci roku disponovat ziskem ve výši několika milionů korun. Vedení by podle generálního ředitele Luďka Nečesaného peníze rozdělilo na odměnách mezi zaměstnance.

Nový management snížil ztrátu po předchozím vedení o 47 milionů. Podle posledních informací klesla za poslední tři měsíce ztráta ze 69 milionů korun na 22 milionů. „V měsíci říjnu přitom dosáhl čistý zisk více než 23 miliónů korun. Situaci lze považovat za obrovský úspěch. Nemocnici jsme přebírali v trendu měsíční ztráty 10 miliónů korun,“ popsal generální ředitel Luděk Nečesaný a doplnil: „Tohoto výsledku bylo dosaženo tím nejoptimálnějším způsobem při splnění veškerých výkonnostních parametrů a tedy udržení referenčních hodnot do budoucna od všech zdravotních pojišťoven.“

Čtěte také: Současný areál nemocnici nestačí. Vyroste nový za tři miliardy?

Ušetřit se podařilo například díky snížení nákladů na materiál a léky. „Oproti stejnému období loňského roku se snížily materiálové náklady o 31,756 miliónu korun,“ upřesnila ekonomická ředitelka nemocnice Miloslava Tanečková.

V letošním roce by tak mohlo být hospodaření nemocnice vyrovnané. Při dodržení všech nastavených pravidel lze předpokládat několikamilionový zisk.

Štítky nemocnice, Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice snížila ztrátu. Zaměstnanci možná dostanou odměny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.