Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osvětlení a semafory v Liberci převzala společnost Elmos

Společnost Eltodo už nespravuje veřejné osvětlení a světelné křižovatky v Liberci. Po několika měsících soudních tahanic vedení města předalo dočasnou správu nad majetkem liberecké společnosti Elmos. Informaci Drbně potvrdila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

"Veřejné osvětlení a světelné křižovatky má společnost Elmos ve své správě jen dočasně. Ještě letos by si správu měly převzít Technické služby města Liberec," dodala Zuzana Minstrová

Vedení města se rozhodlo odstoupit od smlouvy s Eltodem kvůli neplnění povinností už v loňském roce. Okresní soud v Liberci však začátkem letošního roku rozhodl předběžným opatřením v neprospěch města, když přenechal správu až do konečného rozhodnutí Eltodu. Předběžné opatření zrušil až odvolací soud, který dal za pravdu magistrátu. Eltodo se svým návrhem na předběžné opatření neuspělo u soudu ani napodruhé.

Elmos převzal správu nad městským majetkem před zhruba dvěma měsíci. Liberecká společnost musela například v první polovině června instalovat poražený semafor v ulici Na Bídě.

Štítky Liberec, Eltodo, elmos, tsml, předběžné opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osvětlení a semafory v Liberci převzala společnost Elmos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.