Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Petici proti šmejdům podepsalo v Liberci skoro 400 lidí

Šmejdy tu nechceme! Celkem téměř čtyři stovky Liberečanů podepsaly během dvou měsíců petici proti pochybným prodejcům s nemorálními praktikami, kterým už nikdo neřekne jinak než šmejdi. Svým podpisem ve vestibulu radnice odsoudilo jejich byznys i několik členů vedení města včetně primátorky.

„Předváděcí akce a smlouvy na nich uzavírané patří k nejproblematičtějším formám prodeje v České republice. Manipulace, nátlak, ponižování a agrese zástupců společností vede k tomu, že si senioři často koupí zboží, které nepotřebují ani nechtějí. Produkty jsou navíc často nekvalitní a nesmyslně předražené. Splácení horentních sum prohlubuje bídu seniorů a je jednou z příčin, proč je na více než 70 000 důchodců uvalena exekuce,“ popsala Silvie Dymáková.

Čtěte také: Zastavte šmejdy! Pomoc můžete třeba podpisem petice

Autoři petice usilují především o uzákonění základních povinných informací uvedených na pozvánkách na předváděcí akce a v dalších propagačních materiálech a uzákonění oznamovací povinnosti o konání předváděcí akce tak, aby se jí mohl aktivně účastnit dozorový orgán.

Rovněž navrhují uzákonění a naplnění práva vstupu do prostor, kde je konána předváděcí akce, a práva pořizovat zvukové a obrazové záznamy pro dozorové orgány, uzákonění zákazu prodeje zdravotnických prostředků a za ně se vydávajícího zboží na předváděcích akcích.

S pochybnými praktikami prodejců se však nemusíte setkat jen na předváděcích akcích. Se svým příběhem se nám svěřil před několika dny i jeden z Liberečanů ve svém blogu. Více najdete tady.

Štítky šmejdi, petice, Liberec, Silvie Dymáková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petici proti šmejdům podepsalo v Liberci skoro 400 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.