Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potkali jste hasičskou kolonu? Dobrovolníci slaví 150 let

Velkou propagační jízdou slaví kulaté výročí dobrovolní hasiči. Průvod nejrůznějších hasičských aut se vydal v sobotu dopoledne z Hrádku do Žitavy, Bogatyně, Frýdlantského výběžku a nakonec do Chrastavy. Pokud by vás hasičský průvod zajímal, v neděli ráno se hasiči sejdou před libereckou radnicí.

Zahájení celé slávy začalo v Hrádku na náměstí. „Součástí zahájení propagační jízdy byla výstava hasičské techniky jednotek z Hrádku, Chotyně, Dolního Sedla, Václavic a Bílého Kostela, slavnostní nástup jednotek i ukázka hasičského potěru při simulované dopravní nehodě. Program doplnily svým vystoupením i hrádecké mažoretky a Chotyňská dvanácka,“ popsal velitel hrádeckých hasičů Jaroslav Mottl.

Pak už kolona vyrazila. Kdo by chtěl tuhle ojedinělou podívanou zažít v neděli, musí v devět ráno dorazit k liberecké radnici. Odtud se hasiči vydají do Jablonce a do Semil.

Dobrovolní hasiči slaví 150 let od založení prvního dobrovolného spolku, který vznikl ve Velvarech.

Autoři

Štítky Žitava, Chrastava, Frýdlantský výběžek, Jaroslav Mottl, Chotyně, Václavice, Dolní Sedlo, Semily, Jablonec, Velvary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potkali jste hasičskou kolonu? Dobrovolníci slaví 150 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.