Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Práce na trati do Jablonce začnou v únoru a potrvají rok

Další etapa modernizace tramvajové trati se chystá na únor příštího roku. Rekonstrukcí projde asi tříkilometrový úsek z Nové Rudy do Vratislavic. Další kilometr se opraví v Jablonci. Cestující se musí připravit na více než roční přestupy na autobusy.

 

Práce na trati měly původně začít už letos v létě. Jenže Dopravní podnik musel kvůli chybám celou zakázku zrušit a vyspat novou. Podle ředitele podniku Luboše Wejnara se ale na rychlosti dokončení úprav nic nezmění. „S posunutím termínu zahájení stavby se termín dokončení nemění, hotovo by mělo být v březnu 2015,“ řekl.

Na novou zakázku si dělá zálusk celá řada firem. K obnově úseku z Nové Rudy se přihlásilo devět zájemců, v sousedním Jablonci jich chce trať modernizovat deset.

Celá modernizace trati mezi oběma městy již spolykala přes čtyři sta milionů korun. Nejprve došlo k přestavbě terminálu na Fügnerce, poté byla až na Novou Rudu postavena druhá kolej.

Práce na další etapě mají začít v únoru. Modernizace vyjde na dalších 308 milionů. Dopravní podnik ale na financování získal dotaci, zaplatí tak čtvrtinu nákladů.

Autoři

Štítky tramvaj, liberec, Jablonec, modernizace, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na trati do Jablonce začnou v únoru a potrvají rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.