Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Regionálním výrobkem roku je Svačinka jako od babičky

Na Krajských dožínkových slavnostech v Semilech byl vyhlášen Regionální výrobek roku 2014. Absolutním vítězem se stala Svačinka jako od babičky Jiřího Vrkoslava z Farmy Dolenec ve Zlaté Olešnici. Ocenění ale získaly i další výrobky v osmi různých kategoriích.

Soutěž o titul Výrobek roku LK pořádá resort zemědělství a životního prostředí od roku 2004. Hodnotící komise vybírala z celkem  38 hodnocených výrobků v 8 soutěžních kategoriích, které do soutěže přihlásilo 15 regionálních výrobců z Libereckého kraje.

“V současnosti mají zpracovatelé, farmáři i ekologičtí producenti možnost přihlásit své výrobky do 12 hlavních kategorií, které jsou dále členěny na dílčí kategorie jednotlivých druhů produktů. Vítěz v kategorii získává titul Výrobek roku a celkový vítěz titul Nejlepší výrobek roku“. Titul je udělen na dobu dvou let,“ vysvětlil náměstek hejtmana LK pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný, jehož resort celou soutěž připravuje.

„Každý výrobek je v soutěži posuzován podle 9 stanovených kritérií, jakými jsou například inovativnost, design, použité materiály, suroviny a způsob výroby nebo vliv výrobku na zdraví zákazníka,“ doplnil.

Ceny předávali hejtman LK Martin Půta, jeho náměstci Josef Jadrný a Hana Maierová, a radní Ivana Hujerová a Alena Losová, starosta města a poslanec Jan Farský, místostarostka Semil Lena Mlejnková a za agrární komoru Jiří Sameš a Robert Erlebach.

Oceněné výrobky najdete zde.

Napsala redakce

Štítky soutěž, Semily, Zlatá Olešnice, Josef Jadrný, Liberecký kraj, Jan Farský, Martin Půta, Alena Losová, Lena Mlejnková, Hana Maierová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regionálním výrobkem roku je Svačinka jako od babičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.