Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V ZOO se narodil malý bílý tygřík. Hned se vydal na procházku

Liberecká ZOO má nový přírůstek – kotě bílého tygra. Chovatelům se podařilo získat unikátní snímky mláděte z prvního dne jeho života. Tygřík se totiž asi hodinu a půl po porodu vydal do výběhu na první procházku. Než jej odpočívající matka asi za dvě minuty odvedla zpět, vzniklo několik fotografií na mobilní telefon.

ZOO Liberec tak získala poprvé snímky mláděte bílého tygra hned z prvního dne jeho života. Od té doby se mládě drží výhradně v porodnici u matky. „Pavilon šelem je od pátečního rána pro návštěvníky uzavřen, otevře se nejdříve na konci června nebo na začátku července. Porodnici a přilehlé ubikace nonstop sledují webové kamery, jejichž sestříhané výstupy bude zoo umisťovat na své sociální sítě,“ řekl mluvčí zahrady Ivan Langr.

V ZOO se mládě bílého tygra narodilo potřetí. Samice Surya Bára porodila 30. května ráno. Kotě se narodilo v 6.15, v 7.13 se poprvé napilo mateřského mléka. „Chovatelé zatím netuší, jakého pohlaví kotě je, to se dozvědí nejdříve za tři týdny při první vakcinaci,“ doplnil Langr.

Poprvé se podařilo bílé tygry odchovat v roce 2002 (ze spojení Isabelly a Sitara, trojčata Achilles, Artemis a Afrodita), podruhé v roce 2012 (ze spojení Suryi Báry a Parise, trojčata Gaia, Sambur a Liam). Surya Bára rodila ještě na podzim 2011, nicméně o mláďata (trojčata) se nepostarala. Počet mláďat ve vrhu kolísá mezi 1 – 6 jedinci, například Isabella v roce 2002 porodila 5 mláďat, dvě ale nepřežila. Otcem současného mláděte je opět Paris.

Autoři

Štítky zoologická zahrada, tygr, Ivan Langr, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ZOO se narodil malý bílý tygřík. Hned se vydal na procházku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.