Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vesecký Tajch nakonec nevypustí, voda už neprosakuje

Pokud jste se těšili na pohled na vypuštěný Tajch a co všechno jeho obnažené útroby ukážou, máte smůlu. Voda totiž už hrází neprosakuje, a tak ho Povodí Labe vypouštět nebude, ale pouze speciálními plechy zpevní hráz. Pokud toto řešení pomůže, časem opět dojde k napuštění rybníku.

Voda přestala prosakovat, protože čerpadla snížila hladinu vody pod poruchu hráze. I proto se vodohospodáři pustí do opravy hráze už teď. „Povodí Labe se dohodlo s městem Liberec, že k opravě hráze použije speciální plechy typu larsen. Do hráze bude zatlučena plechová deska, široká 10 metrů, a tak vznikne uvnitř hráze další, nepropustná hráz. Ta zabrání prosakování vody porouchaným potrubím,“ řekla mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Nedojde tak ani na výlov rybníku, který byl původně naplánovaný na tento víkend. Než dojde k opravě, Tajch stále zůstává na druhé povodňovém stupni a město u rybníka nechá i čerpadla, kdyby začalo vydatně pršet a hladina se měla zvedat.

Autoři

Štítky Povodí Labe (státní podnik), oprava, Labe, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesecký Tajch nakonec nevypustí, voda už neprosakuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.