Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za vodu si opět připlatíme. Od ledna zdraží o tři koruny

Cena vody v Libereckém a Ústeckém kraji opět podraží. Od příštího roku si připlatíme za jeden krychlový metr 3,48 koruny, celkem pak zaplatíme 92,46 korun. Podle tiskového mluvčího Severočeské vodárenské společnosti stojí za nárůstem nutnost větších investic do obnovy zastaralého majetku.

„V rámci diskuse zcela otevřeně zaznělo, že reálná potřeba investic do obnovy vodárenského majetku je daleko vyšší, než jsou naše finanční zdroje,“ potvrdil po jednáních s představiteli měst mluvčí společnosti Jiří Hladík.

Ne všude ale stojí voda stejně. Například na Turnovsku, Semilsku a částečně i na Jablonecku, kde je dodavatelem Vodohospodářského sdružení Turnov, stojí už v letošním roce metr krychlový necelých 91 korun. O ceně na příští rok se bude teprve rozhodovat, dá se ale očekávat, že cena opět poroste. Mezi lety 2012 a 2013 cena stoupla o téměř 10 korun.

Štítky Severočeská vodárenská společnost, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Jiří Hladík, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vodu si opět připlatíme. Od ledna zdraží o tři koruny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.