Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vzdělání

Nová střední škola v Hejnicích nabídne maturitní obory Předškolní a mimoškolní pedagogika a Veřejnosprávní činnost

V Hejnicích vzniká zcela nová Střední škola Jana Blahoslava. Jejím zřizovatelem je Jednota bratrská a nabídne v prvním roce žákům dva maturitní obory, Předškolní a mimoškolní pedagogiku a Veřejnosprávní činnost. Škola je otevřena každému, kdo se...

Liberecká průmyslovka rozšiřuje IT obory. Nabízí kvalitní výuku i nejmodernější zázemí

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola (SPŠSE a VOŠ) patří každoročně mezi ty nejatraktivnější školy pro absolventy základek. Nabízí špičkové zázemí a náročnou, ale kvalitní výuku.

Hejnická školka by se mohla otevřít už po jarňákách

Už týden po jarních prázdninách by se mohla v Hejnicích otevřít nově postavená mateřská školka. Výstavba stála 70 milionů korun.

Školy v Libereckém kraji budou mít jednotné přijímací zkoušky

Střední školy v Libereckém kraji budou mít jednotné přijímací zkoušky. Využijí testy Cermat a jako pomocná kritéria budou používat výsledky za první pololetí v osmé a deváté třídě. Kdy se zkoušky uskuteční, zatím není jasné, vše bude vyplývat z...

Vlastní víno, krásné kytice, lásku k přírodě a vše o zahradnictví nabízí Česká zahradnická akademie v Mělníku

Nevíš kam po základce, ale víš, že nejraději bys co nejvíce času trávil v přírodě? Zajímáš se o přírodu, stromy, keře? Je tvým snem aranžovat krásné kytice, hospodařit na vlastní vinici a vyrábět víno nebo navrhovat zahrady a parky? Pak právě...

SOŠ Jablonecká, liberecká škola, která dává žákům šanci zažít úspěch

Střední odborná škola v Liberci je specifická v mnoha ohledech. Nejen tím, že nabízí vzdělávání žákům se specifickými potřebami, ale také mnohým z žáků umožní poprvé v životě zažít úspěch.

Devatenáct škol bude vzdělávat i nadále děti zdravotníků, hasičů a policistů

Děti rodičů, kteří pracují v integrovaném záchranném systému, budou i nadále chodit do 19 vybraných základních a mateřských škol v Libereckém kraji.

Dětský pavilon z areálu zámku v Litomyšli se přesune do Liberce. Koupila ho univerzita

Dětský pavilon ze skla a oceli z areálu zámku v Litomyšli se přesune do Liberce. Koupila ho technická univerzita. V kampusu bude pavilon sloužit předškolákům z univerzitní mateřské školy i dětem z okolí. Moderní umělecké dílo vedení liberecké...

TULka nabízí nový program Výtvarné umění. Přijme ale jen deset studentů

Do konce listopadu je možné podat si přihlášku na úplně nový program Výtvarné umění - tvorba ve veřejném prostoru na Fakultě umění a architektury. Katedra umění ale přijme jen deset studentů.

Bezpečně na netu. Letos pro žáky a studenty online

E-learningové lekce a krátké videospoty pomůžou letos dětem získat důležité informace týkající se prostředí internetu skrze projekt Kraje pro bezpečný internet.

Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.