Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vzdělání

Bezpečně na netu. Letos pro žáky a studenty online

E-learningové lekce a krátké videospoty pomůžou letos dětem získat důležité informace týkající se prostředí internetu skrze projekt Kraje pro bezpečný internet.

Liberecká univerzita přesouvá na internet i sobotní den otevřených dveří

Technická univerzita v Liberci přesune letos kvůli koronavirovým opatřením na internet i tradiční den otevřených dveří, při kterém se představuje uchazečům o studium. Letos bude mít netradiční podobu streamu. Připravena jsou videa, ve kterých...

Kraj dal v posledních letech do obnov škol bezmála půl miliardy

Do modernizace a oprav škol dal kraj v posledních třech letech více než 418 milionů korun. Největší loňskou investicí v Liberci byla rekonstrukce ZŠ 5. května.

Virtuální realita, akční záchranáři i světové úspěchy. Škola Kateřinky nabízí nejmodernější přístup

V malebném prostředí Jizerských hor na okraji Liberce sídlí Střední škola Kateřinky Liberec. Ta nabízí studium v jedinečných oborech s bohatou tradicí v moderním pojetí a s využitím nejnovějších technologií.

Ve středu se do školních lavic vrátí prvnáčci a druháčci, školy jsou připravené

On-line výuka je podle vedení libereckých škol nejen náročná, ale také neefektivní. Na návrat dětí do školních lavic jsou liberecké školy připraveny. Ve středu by se měly vrátit děti prvních a druhých tříd.

Design a fotografie. Na atraktivní obory s nejmodernějšími programy láká liberecká Umělka

Pro budoucí filmaře, fotografy, umělce i designéry nabízí ideální vzdělání Střední umělecká škola v Liberci. Atraktivní obory podává škola v moderním pojetí.

Příští středu se do škol vrátí prvňáci a druháci, ostatní pokračují v distanční výuce

Žáci prvních a druhých tříd základních škol, kteří mají nyní kvůli epidemii koronaviru stejně jako ostatní děti výuku na dálku, se vrátí do lavic ve středu 18. listopadu. Speciální základní školy pro handicapované se příští středu otevřou pro...

Jako učit dítě jezdit na kole bez toho, že ho na něj posadíte, komentují distanční výuku učiliště

Distanční výuka na učilištích je podle samotných škol katastrofou. Zatímco teorie je podle zástupců škol zvládnutelná skrze moderní technologie, praxe pokulhává. Ředitel Střední odborné školy Jarov Miloslav Janeček přirovnává odborný výcvik „na...

TULka společně s Červeným křížem spustila kurzy pro dobrovolné pečovatele

Certifikované kurzy pro dobrovolníky pečovatele, které pořádá Český červený kříž ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií, by mohly pomoci s akutním nedostatkem pracovníků v pobytových sociálních službách.

Školy nemají řešit pouze distanční výuku, ale také distanční sborovny, říká expert pro zavádění nových technologií

K čemu bude škola, jejíž pedagogický sbor a administrativní pracovníci skončí v domácí karanténě bez možnosti plnohodnotně pracovat, tedy i nakládat s různými dokumenty? ptá se Martin Vondrouš, expert pro zavádění nových technologií ve...

Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.