Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Semestr na univerzitě zakončily promoce. Školu úspěšně zvládly dvě stovky studentů

Slavnostním slibem a předáním diplomů skončilo pro dvě stovky studentů snažení na Technické univerzitě v Liberci. Čtvrtek a pátek patřil právě promocím loučily se absolventi ekonomické fakulty, fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické, fakulty textilní, fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií a fakulty zdravotnických studií.

„Pro vás, kteří ve studiu již nebudete pokračovat, nastává dnes konec honby za zkouškami, honby za kredity a zápočty. Před sebou budete mít jiné výzvy. Je na vás, jestli a jak jim budete čelit, či zda se k nim obrátíte zády. Žádné studijní oddělení života tu nebude, aby vám připomnělo vaše resty, a pokud ano, nebude to tak příjemné, jako to bylo u nás,“ řekl při páteční promoci absolventům fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií její děkan Zdeněk Plíva.

Během dvou dnů promovalo na pěti fakultách 108 bakalářek a bakalářů a 25 magister a magistrů a 71 inženýrů a inženýrek.

Na fakultě textilní promovalo 11 bakalářů a 18 inženýrů, na fakultě přírodovědně-humanitní a pedagogické 50 bakalářů a 25 magistrů, na fakultě zdravotnických studií 13 bakalářů, na ekonomické fakultě 27 bakalářů a 36 inženýrů, na fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií proneslo slib absolventa 7 bakalářů a 17 inženýrů.

„Rychle se rozvíjející společnost potřebuje vzdělané odborníky, kdo jiný než vy, mladí a schopní absolventi, může naplňovat potřeby a nároky, jaké vyvolávají rychlé změny. Pevně věřím, že kromě zásad odbornosti splníte také zásady lidskosti a že právě vy se budete podílet na rekonstrukci tohoto státu,“ uvedla při promocích ve své slavnostní řeči prorektorka Soňa Jandová.

Autoři | Foto TUL

Štítky Technická univerzita v Liberci, inženýr, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semestr na univerzitě zakončily promoce. Školu úspěšně zvládly dvě stovky studentů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.