Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žijí v Liberci hrdinové? Najít je mají žáci základních a středních škol

Zmapovat příběhy lidí, kteří jsou mládeží vnímáni jako hrdinové. Takový je cíl soutěže, kterou připravila Liberecká občanská společnost společně s dalšími institucemi. Pokud žáci libereckých škol nějakého hrdinu ve městě najdou, jeho příběh mohou zpracovat rozhovorem, prezentací, videoreportáží nebo stránkou na Wikipedii.

Hrdinou je přitom podle organizátorů žijící osobnost z Liberce, které bychom si z nějakého důvodu měli vážit a pamatovat si ji. Žáci a studenti tak mohou vyprávět události ze životů sportovců, spisovatelů, učitelů, či jakékoliv veřejně známé osobnosti.

„Soutěžit lze individuálně, nebo ve skupině, každý si tak může vybrat formu, která mu bude nejpříjemnější. Skupina však musí být minimálně dvoučlenná a maximálně pětičlenná. Je to ideální příležitost pro školní časopisy,“ říká jedna z organizátorek soutěže Martina Lisková.

Samotný příběh hrdiny pak zachytí jedním ze čtyř způsobů, vybrat si mohou klasický rozhovor, prezentaci, videoreportáž, nebo mohou vytvořit stránku na Wikipedii.

Jednotlivé práce bude hodnotit odborná porota a svého vítěze si zvolí i veřejnost. „Na příspěvky žáků se velmi těšíme a již předem si ceníme veškeré jejich snahy. I proto společně s odbornou porotou vybereme vítěze ve všech kategoriích a patřičně je odměníme věcnými cenami v hodnotě deset tisíc korun,“ upřesňuje Antonín Ferdan, jeden z porotců soutěže.

V současné době je soutěž již otevřena a pracovníci přijímají první nominace. Přihlásit se do soutěže se zpracovaným příběhem hrdiny lze nejpozději do 10. 3. 2017 na e-mailu hrdinovenasidoby@gmail.com. Vyhlášení výsledků proběhne 29. 3. 2017 v Krajské vědecké knihovně. Soutěž je pořádána ve spolupráci s IQLANDIÍ, Knihkupectvím a antikvariátem Fryč a spolkem Kino Varšava. Záštitu nad soutěží převzal náměstek primátora Liberce pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky soutěž, Liberec, Wikipedie, střední škola, Ivan Langer, Kino Varšava, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žijí v Liberci hrdinové? Najít je mají žáci základních a středních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.