Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Centrum dalšího vzdělávání liberecké univerzity nabízí akreditované kurzy pro učitele a seniorům kurzy Univerzity třetího věku

PR článek

Studium sedmi akreditovaných kurzů Dalšího vzdělávání pedagogického pracovníka připravilo Centrum dalšího vzdělávání Technické univerzity v Liberci. Vyberou si mezi nimi jak výchovní poradci na druhém stupni základek, tak vychovatelé a učitelé škol základních, středních, speciálních ale i učitelé z mateřských škol. Přihlášky lze podat do poloviny září, v říjnu 2017 pak kurzy startují.

Studium pro výchovné poradce

Čtyřsemestrový program je určen výchovným poradcům na 2. stupni základních škol a na středních školách, dále je doporučen pro pedagogy, kteří se na tuto činnost připravují. Podmínkou přijetí ke studiu je vysokoškolské pedagogické vzdělání a alespoň 2 roky praxe ve školství.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 7.200,- Kč za semestr.

Studium v oblasti pedagogických věd změřených na speciální pedagogiku

Třísemestrový program je určen absolventům VŠ s pedagogickým vzděláním, kteří pracují ve speciálních zařízeních nebo školách a chtějí nebo potřebují si doplnit svoji kvalifikaci v oblasti speciálně pedagogické. Podmínkou přijetí ke studiu je vysokoškolské pedagogické vzdělání. Praxe ve školství je výhodou.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena je 5.625,- Kč za semestr.

Rozšiřující studium pro učitele MŠ

Čtyřsemestrový program je určen absolventům vysokých škol oborů učitelství 1. stupně ZŠ, vychovatelství, pedagogika volného času, pedagogika a absolventům VOŠ oborů vychovatelství, kteří pracují jako učitelé v MŠ. Přijímací zkouška se nekoná. Podmínkou přijetí ke studiu je výše uvedené vzdělání. Praxe v předškolním zařízení je výhodou.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 6.250,- Kč za semestr.

Studium v oblasti pedagogických věd se zaměřením na speciální pedagogiku pro učitele MŠ

Čtyřsemestrový program je určen kvalifikovaným učitelům MŠ, kteří pracují ve speciálních zařízeních nebo MŠ a chtějí nebo potřebují si doplnit svoji kvalifikaci v oblasti speciálně pedagogické. Podmínkou přijetí ke studiu je pedagogické vzdělání podle § 6 odst. 1 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících. Praxe v předškolním zařízení je výhodou.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 5.400,- Kč za semestr.

Kontaktní osoba: Mgr. Šárka Doubravová, tel. 734 518 402, sarka.doubravova@tul.cz

Studium v oblasti pedagogických věd – učitel

Čtyřsemestrový program je určen absolventům vysokých škol technického a přírodovědného zaměření bez pedagogické kvalifikace, kteří vyučují na 2. stupni ZŠ nebo středních školách nebo se na tuto činnost připravují.
Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 5.400,- Kč za semestr.

Studium pedagogiky pro učitele

Dvousemestrový program je určen učitelům odborných předmětů střední školy, učitelům praktického vyučování střední školy a učitelům odborného výcviku střední školy, kteří si v návaznosti na neučitelský studijní obor doplňují kvalifikaci ještě způsobilostí pedagogickou.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 5.000,- Kč za semestr.

Studium v oblasti pedagogických věd – vychovatel

Čtyřsemestrový program je určen pedagogickým pracovníkům ve školách a školských zařazeních nebo jiných zařízeních rozvíjejících zájmy, znalosti a tvořivé schopnosti dětí, žáků nebo studentů, kteří si v návaznosti na neučitelský studijní obor ze střední školy doplňují kvalifikaci ještě způsobilostí pedagogickou. Dle vyjádření MŠMT je absolvent tohoto vzdělávacího programu zároveň kvalifikovaným pedagogem volného času a asistentem pedagoga.

Přijímací zkouška se nekoná. Cena kurzu je 4.200,- Kč za semestr.

Kontaktní osoba: Ing. Marie Židů, tel. 724 260 343, marie.zidu@tul.cz

Všechna studia jsou realizována kombinací prezenční a distanční formy studia. Prezenční výuka probíhá o víkendech. Termín podání přihlášek je do 30. 6. pro 1. kolo a do 15. 9. pro druhé kolo přijímacího řízení. Přihláška se podává v tištěné podobě nebo elektronicky.

Univerzita třetího věku TU v Liberci nabízí studium všem 50+, kteří mají maturitu

Studium je zájmové, přednášky probíhají jednou týdně od října do ledna a od února do června. Každý rok je nabízeno cca 45 kurzů. Vybrat si můžete z pěti jazyků (angličtina, němčina, francouzština, italština, španělština), kurzů výtvarných, počítačových, společenskovědních, přírodovědných, sportovních. V případě zájmu nás kontaktujte na: petra.palascakova@tul.cz.

Začátkem července rozesíláme všem zájemcům aktuální nabídku kurzů s přihláškou a potřebnými informacemi. Do 31. 8. 2017 máte možnost se přihlašovat a v říjnu 2017 je zahájena výuka.

Foto sosvdf.cz

Štítky mateřská škola, studium, přijímací zkoušky, Technická univerzita v Liberci, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum dalšího vzdělávání liberecké univerzity nabízí akreditované kurzy pro učitele a seniorům kurzy Univerzity třetího věku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.