Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Slavnostní konec studia je tady. Absolventům Technické univerzity začaly promoce

Studenti sedmi fakult liberecké univerzity se loučí se svým studiem. V pondělí začaly promoce, které potrvají až do pátku. Týden promocí v pondělí dopoledne zahájila fakulta textilní, odpoledne promovali také architekti. Celkem odpromují stovky studentů.

„Odteď budete muset pečlivě zvažovat své další kroky, věřím, že studium, které jste absolvovali, vám v tom pomůže. Je ale možné, že výpadky ve studiu budete muset dohánět po večerech nebo o víkendech, může to být náročné, ale takový je život,“ řekl pondělním absolventům prorektor Jiří Kraft.

Jen na textilní fakultě ukončilo studium 72 bakalářů a 30 inženýrů. Na fakultě umění a architektury absolventský slib složilo 31 čerstvých bakalářů a bakalářů umění a 36 absolventů navazujícího magisterského studia.

Součástí pondělních promocí bylo i předávání Ceny hejtmana Libereckého kraje a s ní spojená částka 10 tisíc korun.

Tu obdrželi při pondělních promocích Kristýna Havlíčková, absolventka fakulty textilní, a Adam Kössler, absolvent fakulty umění a architektury. Další tři Ceny hejtmana budou uděleny v následujících dnech.

A další promoce následují. Už dnes jsou na programu absolventi fakulty strojní. Odpoledne jsou promoce na fakultě zdravotnických studií.

„Ve středu 28. června promují mechatronici, ekonomové ve čtvrtek 29. června a studenti fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické skládají absolventský slib v pátek,“ dodal Radek Pirkl z Technické univerzity.

Autoři | Foto TUL

Štítky Promoce, Technická univerzita, studium, umění, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Slavnostní konec studia je tady. Absolventům Technické univerzity začaly promoce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.