Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Dětskou univerzitu absolvovalo 239 studentů. Jejich snažení zakončila promoce

Slavnostním aktem, napodobujícím opravdovou promoci, zakončilo v sobotu své studium na Dětské univerzitě 239 studentů ve věku od 7 do 19 let. Ti převzali diplomy od vedoucího projektu Miloše Hernycha a prorektora TUL Pavla Němečka.

„Dětská univerzita patří k velmi úspěšným projektům. Formou hry na vysokoškolské studium se žáci zábavnou formou seznamují s novými poznatky studovaných oborů, přičemž je kladen důraz na získávání teoretických i praktických dovedností, rozvíjení tvořivosti a samostatnost,“ řekla mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková.

Během roku tak na žáky univerzity čeká nejprve imatrikulace, celoroční studium a nakonec vypracování a obhájení závěrečné práce včetně slavnostní promoce. Děti si vybírají ze studijních programů zaměřených na strojírenství, elektrotechniku, textilní technologie, přírodní vědy

Letní dětská univerzita letos nebude

Letos se konal už sedmý ročník. Na prvních pět získala škola evropské dotace, poslední dva už proběhlo díky příspěvku Libereckého kraje a také díky příspěvkům rodičů. „Za dobu své existence však získala Dětská univerzita tak dobré jméno, že i placené kurzy jsou zcela obsazené,“ řekla Kočárková.

Dětská univerzita by měla pokračovat i dál. „Pokud by se ale nepodařilo sehnat peníze z veřejných zdrojů, tak budeme hledat peníze jinde. Obrátíme se třeba na firmy, které se dlouhodobě potýkají s nedostatkem technicky vzdělaných odborníků,“ uvedl vedoucí projektu Dětská univerzity Miloš Hernych.

Za dobu existence absolvovalo Dětskou univerzitu zhruba tři tisíce dětí. Osmý ročník Dětské univerzity bude zahájen opět s podporou Libereckého kraje letos v září.

Autoři | Foto TUL

Štítky Technická univerzita, Dětská univerzita, promoce, univerzita, projekt, studium, Tula, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dětskou univerzitu absolvovalo 239 studentů. Jejich snažení zakončila promoce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.