Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká univerzita se dostala do žebříčku dvou set nejlepších vysokých škol

Jak si na tom stojí liberecká univerzita v konkurenci světových univerzit? Pokud se podíváme na žebříček QS EECA University Ranking 2018, který mapuje dvě stě nejlepších univerzit, není to vůbec zlé. Místní vysoká škola obsadila 120. pozici.

Zmíněný žebříček se tvoří tak, že zhruba třetinu informací dodá sama škola, zbytek si tvůrci seženou sami.

„Umístění v podobných světově respektovaných žebříčcích nám dává možnost reflexe našich vzdělávacích a výzkumných aktivit, otevřenosti univerzit vůči zahraničním studentům, získáváme také cennou zpětnou vazbu o impaktu našich vědeckých výsledků ve světě,“ říká Lucie Koutková, vedoucí Zahraničního oddělení Technické univerzity, které podklady pro rankingy připravuje.

Liberecká vysoká škola se dostala vysoko za svou publikační činnost a citace, ale také za otevřenost studentům za zahraničí.

„V době, kdy se v České republice řeší institucionální akreditace a s nimi spojený vznik a fungování rad pro vnitřní hodnocení univerzit, jsou tyto žebříčky užitečnou zpětnou vazbou,“ dodala Koutková.

Univerzita se do některého z žebříčků dostala poprvé loni, kdy byla zařazena do prestižního žebříčku THE – Times Higher Education mezi 1000 nejlepších univerzit světa, poté také do jeho podsekce THE – BRICS & Emerging Economies Rankings 2017. V žebříčku THE jsme letos podruhé.

Autoři | Foto

Štítky TUL, Technická univerzita, žebříček, univerzita, vysoká škola, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita se dostala do žebříčku dvou set nejlepších vysokých škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.