Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město plánuje webovou aplikaci pro transparentnější přijímání dětí do školek

Liberec připravuje transparentnější přijímání dětí do mateřských škol. Pomoci by k tomu měla webová aplikace, která bude sloužit rodičům, ředitelkám škol i vedení města. Vytvoření takové aplikace by mělo město vyjít na necelých čtvrt milionu korun.

„S aplikací, k jejímuž využití postačí připojení k internetu, webový prohlížeč a případně tiskárna, budou primárně pracovat oprávnění pracovníci města a vedoucí pracovníci mateřských škol, ale přístupná bude také rodičům a veřejnosti. Znamená to, že kdokoliv si bude moci udělat představu o počtech přihlášených dětí a jejich věkovém rozložení. Získané informace navíc budou užitečné pro budoucí rozhodování rodičů o šanci na přijetí do vybrané mateřské školy,“ shrnul náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr (Změna).

Aplikace by mohla být představena na jaře loňského roku, do budoucna by navíc mohla městu usnadnit přechod na spádové obvody mateřských škol, které budou povinné od školního roku 2017/2018.

A jak samotná aplikace bude vypadat? Uživatelé v ni najdou seznam škol s jejich prezentacemi, online generované žádosti o umístění dítěte a základní informace o průběhu přijímacího řízení. Stav podaných žádostí na jednotlivých školách pak rodiče budou moci sledovat online. Vedení města pak díky aplikaci získá přehled o počtech přihlášených dětí a rovněž automaticky generované statistiky.

Štítky Liberec, mateřská škola, Ivan Langer, webová aplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město plánuje webovou aplikaci pro transparentnější přijímání dětí do školek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.