Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberecká nemocnice chce vybudovat vlastní školku, otevřít by se mohla v roce 2018

Krajská nemocnice Liberec plánuje zřízení vlastní mateřské školky. Ta by se mohla otevřít v roce 2018 v Klášterní ulici, kde je dnes nemocniční ubytovna. Jestli se nakonec školku podaří skutečně vybudovat, není zatím jasné. O vlastní mateřské školce uvažuje nemocnice už od roku 2008.

Vedení nemocnice v současné době hledá zdroje financování a pracuje na přípravě projektu. O pomoc s financováním požádá také Liberecký kraj a město Liberec, kteří jsou zřizovateli nemocnice.

Pokud vše půjde podle plánu, mohla by přestavba začít příští rok. "Rádi bychom zrekonstruovat první dvě patra obou paneláků. Propojením prostor by vznikla čtyři oddělení," řekl technický ředitel Krajské nemocnice Liberec Jan Rais. Školka by měla kapacitu až 120 dětí. Zbytek ubytovny, která není zrovna v nejlepším stavu a potřebuje modernizaci, by zůstal zachován.

Zaplnit nemocniční školku by neměl být problém. Jen zaměstnanci mají necelé čtyři stovky zaměstnanců ve věku od dvou do pěti let.

Svou vlastní školku provozuje několik nemocnicí, v Libereckém kraji nejblíže v Jablonci nad Nisou. Tam začala fungovat před pěti lety a její kapacita je zhruba 40 dětí předškolního věku. Do školky můžou umístit zaměstnanci nemocnice také děti mladší tří let.

Štítky Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Svobodová

Pamatuji velký průzkum a velké sliby již před 8mi lety.... Já naivka tehdá při mateřské šla pracovat s tím, že školka určitě bude, protože nemocnice potřebuje sestry a mezi těmi na mateřské je hodně těch, které by rády pracovaly i dříve než od 3 let věku dítěte a proto zřídí školku. Zůstalo jen u slibů - školka nakonec nebyla, protože na ni (prý) nebyly finance. Zato na následné vybudování hřiště pro děti v areálu nemocnice (ikdyž s přispěním dotací EU), přesto za nemalý peníz z kapsy nemocnice, to bylo..... :-( Jsem hodně zvědavá, zda tentokrát nezůstane u slibů nebo se nakonec nevybuduje něco "potřebnějšího".... nechám se překvapit

Středa, 21. prosince 2016, 21:45Odpovědět

Liberecká nemocnice chce vybudovat vlastní školku, otevřít by se mohla v roce 2018  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.