Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rodičům dětí by měl pomoci nový zápisový portál pro mateřské školy

Chystá se přihlásit vaše dítko do mateřské školy? Pokud ano, mohla by vás tahle zpráva zajímat. Zbrusu nový portál na podporu zápisů do mateřských škol spustila tento týden liberecká radnice. Portál má v období zápisů, které letos proběhnou v první polovině května, napomoci rodičům dětí se základní orientací v počtu volných míst v libereckých mateřských školách, ředitelkám pak usnadní administrativu při zpracování žádostí a vydávání rozhodnutí.

„Portál jednoznačně zvýší transparentnost zápisů, každý rodič v danou chvíli online uvidí, jak si přihláška jeho dítěte stojí, do jaké mateřské školy bylo přijato či v jaké pro ně místo nakonec nezbylo. Vzhledem k tomu, že rodiče budou moci souběžně zadat preferenci až tří mateřských škol, měla by se také výrazně zvýšit šance, že jejich potomky nakonec umístíme dle požadavků,“ řekl náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr (Změna).

Portál funguje na adrese https://zapisydoskol.liberec.cz/ nyní v nulté fázi. Další se budou postupně odkrývat rodičům v termínech vydávání žádostí o přijetí, jejich sběru v mateřských školách a vyhodnocování. Chybět tedy nebude rozhodnutí ředitele MŠ o přijetí či nepřijetí dítěte.

Při přihlašování můžou rodiče vybírat ze všech školek. V krajském Liberci bude totiž jeden spádový obvod pro všechny oblasti stotisícového města s výjimkou Vratislavic. Jediný městský obvod Liberce bude mít vlastní spádovou oblast. Vybraná varianta odpovídá nejvíc současnému stavu, město ji považuje za nejkomfortnější pro rodiče. "I nadále totiž budou mít možnost výběru ze všech mateřských škol ve městě, takže budou moci volit podle jejich zaměření, docházkové vzdálenosti či místa svého pracoviště," uvedl již dříve náměstek primátora pro školství.

Štítky mateřská škola, Ivan Langer, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodičům dětí by měl pomoci nový zápisový portál pro mateřské školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.