Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obchodka a hotelovka v Turnově má novou ředitelku

Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově má novou ředitelku. Rada kraje vybrala při konkurzu Evu Antošovou, která se funkce ujme 1. března. Rada včera vybírala ze dvou kandidátek, přednost dostala Eva Antošová, která není nijak zatížena vypjatou situací na škole z předchozích let. Je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze v oboru Ekonomika průmyslu. Ve svém profesním životě působila na několika středních školách v Praze, ve Výzkumném ústavu odborného školství a na ministerstvu zdravotnictví.

Pod novou ředitelkou by se mělo také rozhodnout o tom, zda se obě školy rozdělí. Proti rozdělení školy je od začátku krajský odbor školství, výbor zastupitelstva pro výchovu a vzdělávání i finanční výbor. Odmítá ho i část zaměstnanců. Obávají se nedostatečného financování škol a jejich zániku, a vyhlásili proto v srpnu stávkovou pohotovost.

Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově vznikla v roce 2009 sloučením dvou škol. Má 550 žáků a působí na dvou místech, vzdálených od sebe asi dva kilometry. V bývalých kasárnách ve Zborovské ulici měla dříve sídlo obchodní akademie a hotelová škola a v Alešově ulici bylo učiliště. Školy nikdy ve skutečnosti nefungovaly jako jeden subjekt. Od roku 2015 se po nepovedeném a nedostatečně vysvětleném sestěhování škol situace neuklidnila, naopak se vyhrotila. Liberecký kraj už proto na konci srpna odvolal ředitelku školy Milenu Lednejovou. 

Štítky Turnov, Eva Antošová, Praha, obchodní akademie, Vysoká škola ekonomická v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodka a hotelovka v Turnově má novou ředitelku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.