Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdraví

V základních školách klesla účast na plaveckých kurzech

V základních školách za poslední dva školní roky výrazně poklesla účast na plaveckých kurzech. Zatímco ještě v září 2019 chodilo na plavání kolem 46 procent žáků prvního stupně, předloni to bylo 36 procent a loni pak 13 procent.

V Libereckém kraji přibylo 441 nakažených koronavirem. Je to víc případů než před týdnem

V Libereckém kraji přibylo za poslední týden 441 nově potvrzených případů koronaviru, počty nakažených se zvyšují už sedmý týden v řadě, i když nárůst zpomaluje. Podle údajů ministerstva zdravotnictví (MZ) je nových případů za týden o 31 víc, než...

Rybník Bažantník v Českém ráji není vhodný ke koupání. Přemnožily se v něm sinice

V Libereckém kraji není kvůli přemnoženým sinicím vhodný ke koupání rybník Bažantník v Českém ráji. Vyplývá to z informací Krajské hygienické stanice v Liberci. Dvouhektarový rybník v areálu Autocampu Sedmihorky se se zvýšeným výskytem sinic...

Prošlé léky přineste do lékárny, apelují na lidi odborníci

Domácí lékárničky často přetékají krabičkami s prošlými pilulkami. Lidé se jich jen málokdy zbavují vhodnými způsoby. Do košů, toalet nebo rozpálených zahradních ohnišť podle odborníků rozhodně nepatří. Radí, ať je pacienti vrátí zpět do lékárny.

Hygienici kontrolují letní dětské tábory v Libereckém kraji. V jednom penzionu se objevily štěnice

Kontroly dětských letních táborů a podobných akcí se během prvního prázdninového měsíce obešly většinou bez zjištění vážnějších nedostatků, na jednom z táborů však došlo k poštípání dětí štěnicemi.

Kvalita vody některých přírodních koupališť v Libereckém kraji se zhoršuje. Lidé hlásí zdravotní potíže

Kvalita vody na vodních plochách v Libereckém kraji, které pravidelně kontrolují hygienici, se s postupem léta zhoršuje. Kvůli zakalení nebo sinicím má sníženou kvalitu vody osm nádrží, to je čtvrtina ze sledovaných ploch.

Do Česka dorazilo 1400 vakcín proti opičím neštovicím

Do Česka v úterý dorazilo 1 400 dávek vakcíny proti opičím neštovicím. Jsou uskladněné ve Fakultní nemocnici Bulovka v Praze. Celkem by Česká republika měla dostat 2 800 dávek, s plošným očkováním se ale nepočítá.

Hygienici kontrolovali stravovací zařízení v kraji. Uzavřeli provozovnu na Liberecku

Hygienici ve druhém čtvrtletí v Libereckém kraji provedli 215 kontrol v provozovnách společného stravování. V jedné na Liberecku byly nedostatky tak závažné, že nařídili její uzavření. Uvnitř našli velké množství prošlých či plesnivých potravin,...

Urologická ambulance v liberecké nemocnici je opět v provozu. Prošla modernizací

Od pondělí 25. července je znovu v provozu urologická ambulance Krajské nemocnice Liberec v přízemí budovy A. Prostory prošly rekonstrukcí a modernizací.

Domov pro osoby s poruchou autistického spektra na Semilsku začne naplno fungovat příští rok

Nově vytvořený Domov pro osoby s poruchou autistického spektra v Lomnici nad Popelkou na Semilsku začne naplno fungovat od příštího roku. Je první takový pro mladé lidi od 15 let s touto poruchou v Libereckém kraji a jeden z mála v zemi. Zařízení...

Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.