Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecká nemocnice přidá svým zaměstnancům. Mzdy zvýší o deset procent

Zaměstnanci Krajské nemocnice Liberec si polepší. Největší zdravotní zařízení v Libereckém kraji zvýší mzdy svým zaměstnancům o deset procent. V loňském roce o navýšení rozhodla vláda. Zvýšení mezd vyjde na 70 milionů korun, které zaplatí pojišťovny, ale také nemocnice ze svého.

„Našim zaměstnancům rozdáme vše, co nám pojišťovny na rok 2017 navýšily v úhradách péče, což stačí pouze na zvýšení o 6,5 procenta tarifních mezd. Díky zisku z roku z roku 2016 ve výši 40 milionů korun, dáme našim zaměstnancům ve dvou splátkách v únoru a září zbývající 3,5 procenta tarifních mezd,“ řekl generální ředitel a místopředseda představenstva Krajské nemocnice Liberec Luděk Nečesaný. Krajská nemocnice Liberec tak splní slib daný politiky o zvýšení tarifních mezd u zdravotníků o 10 procent.

Zároveň s tím plánuje rozdat svým zaměstnancům odměny, na jejichž vyplacení se management nemocnice domluvil s dozorčí radou společnosti. V roce 2016 přitom činila průměrná mzda lékařů 76 701 korun a všeobecných sester 33 536 korun. „Mzdy zdravotníků vzrostly mezi rokem 2013 a 2016 o 15 procent, letos se snažíme dodržet slib o navýšení o dalších 10 procent,“ doplnila ekonomická ředitelka nemocnice Hana Jelínková.

V současné době pracuje v obou nemocnicích, liberecké i turnovské, 374 lékařů a 873 všeobecných sester. Oproti roku 2013 se zvýšil počet lékařů o 29 a přibylo dvacet sester. „Máme stabilizované týmy zdravotníků, nicméně do naší nemocnice přichází stále více pacientů, protože okolní nemocnice nejsou mnohdy schopny se o ně postarat,“ upozornil lékařský ředitel Richard Lukáš.

Foto Krajská nemocnice Liberec

Štítky Krajská nemocnice Liberec, mzda, nemocnice, Liberecký kraj, zdravotnický pracovník, Luděk Nečesaný, Hana Vojtová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice přidá svým zaměstnancům. Mzdy zvýší o deset procent  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.