Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocných s chřipkou dál ubývá, nemocnost v kraji se drží pod hranicí epidemického prahu

Nemocných s chřipkou a akutními respiračními chorobami v Libereckém kraji dál ubývá. Na 100 tisíc obyvatel připadá aktuálně 1214 nemocných, což je o 19 procent méně než před týdnem. Vliv na pokles mohou mít jarní prázdniny, ale i počasí, řekl dnes Jaroslav Harman z Krajské hygienické stanice v Liberci. Nemocnost v kraji je pod hranicí epidemie, v souvislosti s chřipkou v kraji zemřeli čtyři lidé.

Nemocnost v kraji se drží pod hranicí epidemického prahu, což je 1600 až 1700 případů na 100.000 obyvatel. Stále se ale objevují nové případy infekcí podobných chřipce. Virus chřipky byl v kraji dosud laboratorně prokázán u 149 pacientů, za poslední týden přibylo 11 případů. Vždy šlo o typ A.

Podle Harmana bylo hospitalizováno 103 lidí, 14 z nich na jednotkách intenzivní péče. "Čtyři lidé zemřeli, byť u všech nebyla chřipka shledána jako hlavní příčina úmrtí," řekl. Aktuálně je podle něj v kraji jeden pacient ve vážném stavu, který je hospitalizován na ARO.

Nejvyšší nemocnost v kraji evidují hygienici na Liberecku. Na 100 tisíc obyvatel tam připadá 1345 nemocných, o 2,4 procenta méně než před týdnem. Nejnižší je nemocnost na Jablonecku, kde je 1015 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což představuje pokles bezmála o 40 procent. Všechny nemocnice v kraji už odvolaly zákaz návštěv.

Nemocných s akutními respiračními chorobami ubývá v celé zemi. Za poslední týden nemocnost v průměru za celou republiku klesla o 4,1 procenta, na 100 tisíc obyvatel připadá 1280 nemocných.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, Liberecký kraj, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s chřipkou dál ubývá, nemocnost v kraji se drží pod hranicí epidemického prahu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.