Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V souvislosti s chřipkou zemřeli v Libereckém kraji čtyři lidé

V Libereckém kraji v souvislosti s chřipkou v této sezoně zemřeli čtyři lidé. Ani u jednoho nebyla příčinou úmrtí, ale zhoršila jejich základní onemocnění.

Závažný průběh mělo onemocnění chřipkou v Libereckém kraji u deseti lidí. "Jednalo se převážně o pacienty oslabené základním onemocněním - nejčastěji kardiovaskulárním či onkologickým, s onemocněním diabetem nebo chronickou obstrukční nemocí plic," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Laboratorně byla chřipka potvrzena u 159 lidí. Dominoval virus typu A, který byl zjištěn ve 157 případech.

Letošní chřipková epidemie měla horší průběh než minulá. Od podzimu 2015 do jara 2016 byla chřipka laboratorně potvrzena u 70 pacientů. Převládal virus typu A, který byl zjištěn ve 46 případech. Jeden člověk v souvislosti s onemocněním loni zemřel, u dalších pěti byl průběh nemoci závažný.

Letošní chřipková epidemie dosáhla vrcholu ve čtvrtém lednovém týdnu, kdy na 100 tisíc obyvatel připadalo 2060 nemocných. Z okresů byla nejvyšší na Liberecku s 2366 případy na 100 tisíc obyvatel. Z věkových skupin byla nejvyšší nemocnost mezi malými dětmi do pěti let. Také u nich byl maximem čtvrtý lednový týden, na 100 tisíc obyvatel bylo 5864 případů.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, chřipka, nemoc, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s chřipkou zemřeli v Libereckém kraji čtyři lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.