Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Luděk Nečesaný chce rezignovat na post ředitele Krajské nemocnice Liberec

Generální ředitel Krajské nemocnice Liberec Luděk Nečesaný oznámil svůj záměr rezignovat. Pozici ředitele by měl zastávat až do 31. prosince, poté skončí. O rezignaci Nečesaný informoval představenstvo Krajské nemocnice Liberec a dozorčí radu. Jeho nástupce vzejde z výběrového řízení, které hodlá Liberecký kraj vypsat nejen pro Krajskou nemocnici Liberec, ale také pro Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa.

Řízením českolipské nemocnice byl v únoru pověřen bývalý ředitel Preciosy-Lustry Pavel Marek. Právě jemu nemůže přijít na jméno Luděk Nečesaný. Ředitel Krajské nemocnice Liberec dlouhodobě kritizuje působení Pavla Marka, který je předsedou představenstva i v nemocnici v Liberci. Dalším důvodem rezignace je podle Nečesaného rozpad týmu, se kterým přišel před třemi lety do nemocnice.

Luděk Nečesaný byl generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec v letech 2007 až 2011. Od září 2011 do března 2013 působil jako ředitel Karlovarské krajské nemocnice. Od srpna 2013 je opět generálním ředitelem liberecké nemocnice.

Nečesaného obvinila policie 24. června 2015 z přijetí úplatku, hrozí mu pět až 12 let vězení. Spolu s ním je stíhána i jeho žena Šárka, které za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí tři až osm let vězení. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 23 milionů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 230 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012.

Loni v srpnu policie v případu obvinila ještě další dvě osoby z prostředí zdravotnických firem, které podezírá z poskytnutí úplatku Nečesanému. Obě si proti zahájení trestního stíhání podaly stížnost. A jedna z nich uspěla, druhé hrozí až šestiletý trest vězení.

A co musí nový ředitel nemocnice splňovat? Musí mít vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu, praxi v řídící funkci ve zdravotnictví nebo jiné velké firmě s obdobným obratem a počtem zaměstnanců a v neposlední řad manažerské schopnosti.

Podrobnosti připravujeme

Foto Youtube | Zdroj ČTK

Štítky Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Luděk Nečesaný, nemocnice, generální ředitel, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Liberecký kraj, Pavel Marek, policie, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luděk Nečesaný chce rezignovat na post ředitele Krajské nemocnice Liberec  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.