Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tráví vaše dítě prázdniny na táboře? Můžete být v klidu, hygiena žádné větší nedostatky nezjistila

Hygienici v Libereckém kraji v červenci zkontrolovali 71 dětských táborů. Uložili čtyři pokuty dohromady za 2000 korun. Žádný tábor nemuseli zakázat a neobjevili ani žádný nenahlášený.

"Průběh letní dětské rekreace je v Libereckém kraji dosud klidný," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Podle ní zatím nedostali hygienici ani jednu stížnost na podmínky na táborech a nemají hlášený žádný hromadný výskyt onemocnění. "Ve zdravotních denících převažují záznamy o drobných úrazech, odřeninách, klíšťatech - oproti loňskému roku je v některých lokalitách zjišťován vyšší výskyt klíšťat," dodala.

V Libereckém kraji měli hygienici k 1. srpnu v kraji nahlášeno 185 táborů a dalších podobných akcí s 268 turnusy. Zúčastnit by se jich mělo přes 14 500 dětí, to je skoro o 900 více než loni. Za první měsíc prázdnin hygienici zkontrolovali 62 táborů, šest jiných podobných akcí a tři poskytovatele stravovacích služeb pro letní dětskou rekreaci. Nedostatky zjistili v nevhodném skladování potravin, kvalitě vybavení kuchyně či nedodržování čistoty. Problémy byly i v zásobování vodou, zajištění podmínek pro osobní hygienu, nevhodném využití ošetřovny pro ubytování zdravotnice s malým dítětem i chybějícím potvrzením o způsobilosti práce s dětmi.

Loni hygienici v kraji za celé prázdniny provedli 128 kontrol dětských táborů a zjistili při nich 47 závad. Uložili za ně 12 pokut dohromady za 12 700 korun.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, tábor, letní tábor, hygiena, děti, prázdniny, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tráví vaše dítě prázdniny na táboře? Můžete být v klidu, hygiena žádné větší nedostatky nezjistila  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.