Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Peníze na zdravotníky nakonec budou. Kraj dostane dotaci od ministerstva

Skoro 22 milionů korun bude potřeba na plánované zvýšení platů pro zdravotníky a nelékařské profese v krajských zdravotnických zařízeních. Každý si má přijít na o nejméně dva tisíce korun měsíčně více, jenže na to kraj neměl a nemá peníze. Požádal proto o dotaci Ministerstvo zdravotnictví a uspěl.

„Jsem rád, že Ministerstvo zdravotnictví ČR dodrželo slib a peníze pošle. Bohužel zcela jasný právní postup nám nedovoluje zrychlit přesun peněz do jednotlivých zařízení, a tak budou muset nemocnice nařízený nárůst mezd zatím krýt ze svého rozpočtu,“ řekl Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Kraj totiž ještě peníze nemá a až je dostane, zastupitelstvo musí rozhodnout o tom, jak a kdy se přerozdělí těm, co o ně kraj požádali. „Následně podle svých požadavků obdrží peníze, které budou příští půl rok svým zaměstnancům vyplácet,“ dodala mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky Liberecký kraj, dotace, Ministerstvo zdravotnictví, peníze, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Přemysl Sobotka, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze na zdravotníky nakonec budou. Kraj dostane dotaci od ministerstva  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.