Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kaufland stáhl z prodeje čokoládu Katy, obsahovala bakterie rodu Salmonella

Společnost Kaufland tento týden stáhla z prodeje bílou čokoládu značky Katy. Při interní kontrole byly v některých výrobcích zjištěny bakterie rodu Salmonella, které mohou způsobit průjem a zvracení.

Rozbor odhalil bakterii ve stogramové čokoládě s datem minimální trvanlivosti 012019 L1192. „Nedoporučujeme konzumaci výrobku s uvedeným datem minimální trvanlivosti, proto v rámci přijatých opatření stahuje Kaufland tuto čokoládu z prodeje,“ informovalo vedení Kauflandu na svým webových stránkách. Zákazníci mohou zakoupený výrobek kdykoli vrátit v kterékoli prodejně Kaufland, budou jim vyplaceny peníze i bez předložení účtenky.

Střevní bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění salmonelózu. Do organismu bakterie pronikají výhradně ústy a vylučují se stolicí, případně močí. K přenosu nákazy dochází potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou. Salmonely lze zničit dostatečným tepelným zpracováním potraviny. Pro silného a zdravého jedince nebývá onemocnění obvykle nebezpečné. Ohroženi mohou být starší či nemocní lidé a malé děti, hůře se totiž vyrovnávají s velkými ztrátami tekutin. 

Foto Kaufland

Štítky Salmonella, salmonela, Kaufland, čokoláda, Katy, bakterie, salmonelóza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaufland stáhl z prodeje čokoládu Katy, obsahovala bakterie rodu Salmonella  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.