Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnici v České Lípě posílí v srpnu a září 11 nových lékařů

Nemocnici s poliklinikou v České Lípě posílí v srpnu a září 11 nových lékařů. Nejvíc jich nastupuje na chirurgii, kde byl nedostatek lékařů nejcitelnější a oddělení muselo dokonce v polovině února na několik týdnů zastavit plánované operace. Teď získalo čtyři nové lékaře, další tři nastoupí na dětské oddělení a dva na oddělení radiodiagnostiky. Po jednom novém lékaři získají gynekologie a ARO.

Českolipská nemocnice je druhým největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Stejně jako většina menších nemocnic se dlouhodobě potýká s nedostatkem lékařů i zdravotních sester. Aktuálně je největší nedostatek lékařů na interním oddělení a navzdory posile i na ARO. Nemocnice má 17 oddělení a potřebovala by také zhruba dvě desítky sester a ošetřovatelů. "Podobně je na tom ale většina menších nemocnic v zemi," poznamenal ředitel pro zdravotní obory Lubor Picmaus.

Nemocnice se snaží lákat zaměstnance na nejrůznější benefity, v letošním roce zvýšila nejen mzdy, ale také náborové příspěvky. Pro vybrané nelékařské profese je připraven náborový příspěvek 30 tisíc korun, lékaři získají 100 tiísc korun. Od loňského roku nabízí nemocnice i stipendia studentům lékařských i nelékařských oborů. "Personální politika je oblastí, na kterou se soustavně soustředíme. Chceme našim lidem nabídnout nejen profesní uplatnění, jejich odborný růst, ale zejména zázemí stabilní, moderní a přátelské společnosti," dodal Pavel Marek pověřený řízením nemocnice.

Nemocnice v České Lípě je krajským zdravotnickým zařízením. Se svými 488 lůžky slouží pro spádovou oblast se 120 tisíc a v létě až 150 tisíc obyvateli. Jiná nemocnice na Českolipsku není. Zařízení zaměstnává zhruba 840 lidí, z toho je 112 lékařů a asi 450 sester. Loni tam bylo hospitalizováno téměř 18 tisíc pacientů, dalších 284.000 lidí prošlo ambulancemi. Nemocnice s obratem přes 767 milionů korun skončila loni ve ztrátě téměř 25 milionů. Do léta zanedbávané nemocnice kraj v posledních letech masivně investuje a v nejbližších letech jsou naplánovány investice za dalších 300 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, nemocnice, lékař, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Liberecký kraj, Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnici v České Lípě posílí v srpnu a září 11 nových lékařů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.